Wat je altijd al wilde weten over waterpolo

Waterpolo is een dynamische en spannende sport die een unieke combinatie van zwemvaardigheden, balbehandeling en teamstrategie biedt. Het is een teamsport die zowel fysieke kracht als intelligentie vereist, waarbij spelers constant in beweging zijn om te scoren of te verdedigen. Het is ook de eerste teamsport die op de Olympische Spelen werd gespeeld.

De interactie tussen teamgenoten en de snelheid van het spel zorgen voor een energieke en boeiende ervaring. Bovendien helpt waterpolo bij het opbouwen van uitstekende conditie en teamgeest. Het is een sport die vaardigheid, doorzettingsvermogen en tactisch inzicht combineert, waardoor het zowel voor spelers als toeschouwers erg leuk is.

Vanaf welke leeftijd mag je waterpoloën?

Vanaf welke leeftijd mag je waterpoloën? Minipolo In Nederland kunnen kinderen vanaf zes jaar beginnen met het spelen van waterpolo in competitieverband. Deze competitie heet ‘Minipolo’ en is speciaal ontworpen…

In welke landen is waterpolo populair?

Waterpolo is een populaire sport in verschillende landen over de hele wereld. Deze landen zijn vaak sterk vertegenwoordigd in internationale competities zoals de Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen.

Waterpolo spelregels

Waterpolo speelveld De minimale grootte van het veld is 10 meter breed en 20 meter lang, maar meestal 15 bij 25 meter (de meeste zwembaden zijn namelijk ofwel 25 ofwel…

Waterpolo: een leuke en uitdagende sport!

Bij Waterpolo Residentie in Den Haag is altijd een team voor jou. Wij hebben teams in alle leeftijdsklassen bij de jeugd en meerdere teams op districtsniveau bij de dames en heren. Daarnaast hebben we nauwe banden met de topsport, dus er is altijd een plekje voor jou. Thuisbasis is zwembad Het Zuiderpark. De jeugd traint ook in Zwembad Overbosch, De Schilp en het Hofbad.

Deze sponsoren dragen de vereniging al jarenlang een warm waterpolohart toe: