Nederlandse overwinningen in het waterpolo

Nederland heeft een aantal opmerkelijke successen behaald in het internationale waterpolo, vooral bij de vrouwen. Hier zijn enkele van de meest prominente waterpolo-overwinningen:

 1. Olympische Spelen:
  • Goud, Vrouwen: De Nederlandse vrouwen wonnen goud op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Dit was een historische overwinning, aangezien het de eerste keer was dat het Nederlandse vrouwenteam een Olympische medaille won in waterpolo.
 2. Wereldkampioenschappen:
  • Goud, Vrouwen: Het Nederlandse vrouwenteam heeft verschillende keren goud gewonnen op de FINA Wereldkampioenschappen. Bijzonder memorabel zijn hun overwinningen in 1991 in Perth en recentelijk in 2018 in Gwangju, Zuid-Korea.
 3. Europese Kampioenschappen:
  • Meerdere overwinningen: Zowel de Nederlandse mannen- als vrouwenteams hebben verschillende medailles gewonnen op de Europese Kampioenschappen. De vrouwen hebben meerdere keren goud gewonnen, waaronder overwinningen in de jaren 80 en 90, en meer recent in 2010 en 2018.
 4. Andere Internationale Toernooien:
  • De Nederlandse teams hebben ook succes geboekt in andere internationale toernooien en competities, zoals de LEN Europa Cup en de World League.

Deze overwinningen tonen de kracht en consistentie van het Nederlandse waterpolo, vooral in het vrouwenteam, dat zich heeft gevestigd als een van de toonaangevende teams in de wereld.

overwinning Nederlands nationaal team (dames)