Sportlink app

Uitslagen, standen en programma’s van jouw favoriete spelers en teams

Of je nu zelf waterpolo speelt, ouder bent van een kind dat op waterpolo zit, of simpelweg liefhebber bent. Je wil graag weten wanneer, waar en tegen wie er gespeeld wordt. Die informatie en meer vind je in de knzb waterpolo app.

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Sportlinked

Het papieren wedstrijd formulier heeft plaats gemaakt voor een digitale versie, die op een 10 inch Android tablet wordt gebruikt. Voor de spelersopgave is een Android en een iOS app beschikbaar voor op de smartphone.

Om de Sportlinked App te downloaden kun je gebruik maken (als hij niet in google play te vinden is) http://www.sportlinked.nl/
Bekijk de submenu’s voor meer informatie over:

Inloggen en registreren

Smartphone De applicatie is ook beschikbaar op de smartphone (Androïd en iOS). Om op de smartphone gebruik te kunnen maken van de applicatie is registratie nodig waarna vervolgens ingelogd kan worden. Hieronder staat beschreven welke stappen daarvoor genomen dienen te worden.
Registreren
Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker zich registreren. De gebruiker vult daartoe een gebruikersnaam en wachtwoord in.
De gebruikersnaam wordt in de vorm van een e-mailadres ingevoerd. Op dit e-mailadres zal de gebruiker de activatielink ontvangen, dit moet dus een bestaand e-mailadres zijn anders kan de app niet worden geactiveerd voor de gebruiker. Invoer van het wachtwoord is vrij.
De gebruiker heeft op zijn gebruikersnaam / e-mailadres een e-mail ontvangen met daarin een activatielink. De activatielink is permanent geldig, tot het moment dat de activatielink is gebruikt. Daarna is de link niet meer geldig en zal aan de gebruiker worden getoond dat de link reeds is gebruikt.
Mocht het om de een of andere reden noodzakelijk zijn om de activatielink opnieuw te sturen, dan kan de gebruiker zich nogmaals met dezelfde gebruikersnaam / e-mailadres de activatielink doen toekomen door zich nogmaals met die gebruikersnaam / e-mailadres te registreren. Deze functionaliteit wordt ook in het gebruikersbeheer beschikbaar gesteld.
Inloggen + Wachtwoord vergeten
Nadat de registratie en activatie hebben plaatsgevonden kan de gebruiker inloggen. De gebruiker vult daartoe zijn gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord in. Na inloggen is de gebruiker permanent ingelogd. Na download en installatie van nieuwe updates / nieuwe versies van de app is de gebruiker nog steeds ingelogd na het openen van de app. In de app heeft de gebruiker wel zelf de keuze om uit te loggen wanneer dat wenselijk is.
De gebruiker heeft in het inlogscherm tevens de mogelijkheid om aan te geven dat hij zijn wachtwoord is vergeten. Door opgave van de gebruikersnaam / het e-mailadres kan het wachtwoord gereset worden. De gebruiker heeft op zijn gebruikersnaam / e-mailadres een e-mail ontvangen met daarin een reset wachtwoord link. De reset wachtwoord link is 2 dagen geldig. Daarna is de link niet meer geldig en zal de gebruiker nogmaals in de app de wachtwoord vergeten functionaliteit moeten gebruiken.
Mocht de gebruiker inloggen met een niet geactiveerde account, dan zal de gebruiker nogmaals de activatielink op zijn gebruikersnaam / e-mailadres ontvangen.
Koppelen aan gebruiker Nadat de gebruiker is ingelogd, kan de gebruiker zich koppelen aan een bij de bond bekende persoon. Het koppelen aan een persoon is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de functionaliteit van de app. Voor het koppelen aan een persoon dient de gebruiker de volgende gegevens in te voeren:

Achternaam De achternaam wordt gecontroleerd op basis van registratie in Sportlink Bond in het achternaam veld. NB: Dit is dus zeer afhankelijk van de invoer van de achternaam in het systeem. Als het achternaam veld bijvoorbeeld ook het tussenvoegsel bevat of leestekens bevat, dan wordt dit tevens in de app verwacht bij het koppelen.
Geboortedatum De geboortedatum wordt gecontroleerd op basis van de registratie in Sportlink Bond in het geboortedatum veld.
Bond In de geselecteerde bond (KNZB) wordt gezocht naar de opgegeven relatiecode en wordt gecontroleerd of de achternaam en geboortedatum overeen komen.
Spelerscode Met spelerscode wordt bedoeld de Sportlink relatiecode. Deze wordt standaard in het juiste formaat (met hoofdletters) ingevoerd.

Als de gebruiker alle bovenstaande gegevens juist heeft ingevoerd, dan is zijn account gekoppeld aan de desbetreffende relatiecode.

Bovenstaande gegevens zijn op te vragen bij Marc van Loo (marc@waterpoloresidentie.nl)